SnoeiendoetBloeien

SNOEIWORKSHOPS FRUITBOMEN 

Heeft u fruitbomen die u zelf wilt snoeien of wilt u actief in de natuur bezig zijn en iets nieuws leren? Ook voor kleinere groepen of als teamuitje zijn mijn snoeiworkshops geschikt: Leerrijk en lekker samen actief in de  buitenlucht.


Ieder jaar in maart geef ik snoeilessen aan kleine groepen van 8-12 deelnemers op twee werkelijk prachtige locaties midden in de natuur: 

Op het perceel van een oude biologische boomgaard is de Beemsterbron gevestigd. Hier worden educatieve en ambachtelijke activiteiten aangeboden die het karakter hebben van "werkend leren" en passen bij de boomgaard en de Beemster. Met mijn aanbod rondom het Snoeien van Fruitbomen maak ik deel uit van dit concept.

U kunt hier een basisworkshop boeken en vervolgens  deelnemen aan andere verdiepende snoei-cursussen en excursies (in ontwikkeling).

De tweede locatie doet er niet voor onder: De showtuin van Douwe Dokter in de Noordbeemster met prachtige oude karakteristieke fruitbomen, die wachten op een nieuwe bestemming. U kunt hier een de basisworkshop en vervolgens (met uw basis-snoei-certificaat op zak) een verdiepende snoeicursus boeken. Inclusief zijn koffie, thee, luxe koekjes en een heerlijke lunch. Een snoei-uitje dus!Heeft u zelf een boomgaard of een andere locatie in gedachte, bent u met een (grotere) groep of wilt u een ander thema rondom de snoei van fruitbomen, dan is dit uiteraard bespreekbaar. Ik geef ook privé- snoeilessen in particulieren tuinen.

BASISWORKSHOP Het Snoeien van Fruitbomen

U leert in 6 uur alles wat u moet weten om zelfstandig een jaarlijkse onderhoudssnoei van fruitbomen uit te kunnen voeren. Omdat ik met kleine groepen werk, is er tijd voor individuele vragen en voldoende aandacht tijdens het snoeien. Zo haalt u het maximale uit de workshop. Ik biedt dagcursussen doordeweeks en in het weekend aan. 


Inhoud:

  • Groei, bloei en balans van een fruitboom
  • Onderhoud van fruitbomen en natuurlijke balans in uw tuin
  • Toepassen van de 1-2-3 snoei methode
  • Zelfstandig aan de slag in de boomgaard (praktijk)

  VERDIEPENDE SNOEICURSUS  Fruitbomen

  Oefening baart kunst. Dit geldt zeker ook voor de kunst van het snoeien.
  Deze cursus  is bedoeld om snoei-ervaring op te doen op verschillende soorten en rassen fruitbomen. Hiervoor hebben wij 6 uur de tijd en prachtige oude karakteristieke fuitbomen van Douwe Dokter tot onze beschikking. Er is voldoende tijd voor individuele aandacht, aangezien ik in kleine groepen werk. Het basis-snoei-certificaat is een vereiste voor deelname. 


  Inhoud: 

   • Korte herhaling van de 1-2-3 snoei-methode
   • Achterstallig onderhoudssnoei, oude fruitbomen en hoogstammen
   • Snoeien, snoeien, snoeien (praktijkmiddag)

  Nog enkele ORGANISATORISCHE dingen:

  • Voor koffie, thee en iets lekkers erbij wordt gezorgd.
  • Bij Douwe Dokter is alles inclusief, u geniet dan ook van een heerlijke lunch, speciale dieëtwensen bespreekbaar, graag bij aanmelding doorgeven.
  • Professioneel snoeigereedschap is beschikbaar; uw eigen gereedschap meenemen mag uiteraard ook (snoeischaar, takkenschaar, zaag).
  • Zelf meenemen a.u.b.: tuinhandschoenen, vast en waterdicht schoeisel/laarzen, warme kleding, reservekleding, regenkleding en een goed humeur :-) !

  Is uw interesse gewekt?


  Vul dan het AANMELDFORMULIER en wees verzekerd van een plek in mijn snoeiworkshop(s).

  MEER INFORMATIE

  LOCATIES

  Beemsterbron, Zuiderweg 52B, 1461 GD Zuidoostbeemster

  Douwe Dokter, Noorddijk 25a, 1463 PJ Noordbeemster

  KOSTEN

  BASISWORKSHOP Het Snoeien van Fruitbomen (dagcursus 6 uur)

  • bij de Beemsterbron (met koffie, thee) 75 EUR
  • bij Douwe Dokter (met koffie, thee, luxe lunch) 95 EUR


  VERDIEPENDE SNOEICURSUS  (dagcursus 6 uur)

  • bij Douwe Dokter (met koffie, thee, luxe lunch) 95 EUR


  DATUMS EN TIJDEN

  De workshops voor het wintersnoeiseizoen 2021/22  hebben reeds plaatsgevonden. 

  Wilt u op de hoogte gehouden worden over nieuwe workshops en datums?

  Vul dan hieronder uw gegevens in.

  AANMELDFORMULIER Snoeiworkshop

  Vul dit formulier in indien u op de hoogte gehouden wilt worden over nieuwe workshops en datums. Ik zal contact met u opnemen zodra het nieuwe programma staat.

   
   
   
  de Basisworkshop Het Snoeien van Fruitbomen
  verdiepende snoeicursussen
  andere snoeicursussen en -uitjes
   
   
   

  MEER VRAGEN? 

  Bellen, sms, whatsapp: +31 6 57 89 66 82

  of vul het contactformulier in.

  oude biologische perenboomgaard